Piwna rewolucja na kolorowym słodzie

W 2015 roku może zadebiutować w Polsce tysiąc piw. W ślad za tym rośnie popyt na specjalistyczne słody.

Publikacja: 01.04.2015 22:00

– W Polsce zapanowały dobre czasy dla piw innych niż jasne pełne produkowane przez koncerny – mówi Andrzej Olkowski, prezes Regionalnych Browarów Polskich. – W ślad za tym rośnie liczba browarów restauracyjnych, rzemieślniczych i kontraktowych, które produkują piwo według własnych receptur w działających już warzelniach.

Będą kolejne browary

Pozostało 92% artykułu

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Przemysł spożywczy
Upadek kubańskiego cukru. Kuba musi importować swój flagowy produkt
Przemysł spożywczy
Prezes polskiego giganta: Paczkę DecoMorreno można dziś traktować jak lokatę. To absurd
Przemysł spożywczy
Rumuńska sieć wchodzi do Polski. „Rynek polski jest podobny do rumuńskiego”
Przemysł spożywczy
Szczęśliwe zakończenie problemów kultowej cukierni z Warszawy
Przemysł spożywczy
Herbaty mrożone biją rekordy, ale kaucje straszą
Materiał Promocyjny
Technologia na etacie. Jak zbudować efektywny HR i skutecznie zarządzać kapitałem ludzkim?