Aktualizacja: 17.07.2018 12:54 Publikacja: 16.07.2018 18:00
Foto: AdobeStock
Tylko czy zapewnienie w każdej szkole podstawowej krzesła przy stole, na którym można postawić talerz zupy, to dobry pomysł na rozwiązanie problemu żywienia dzieci? Już teraz, jak wynika z danych GUS, w większości podstawówek (66 proc.), są stołówki i obiady. Korzysta z nich ok. 40 proc. uczniów. Tymczasem stołówki mają powstawać, jak leci. Jeśli tak się stanie, to może się okazać, że w niektórych miejscach w Polsce gotowanie zupy dla uczniów będzie sztuką dla sztuki. Chodzić powinno raczej o to, aby powstawały wszędzie tam, gdzie szkoła i władze lokalne widzą potrzebę wspierania wyżywienia uczniów i żeby znalazły się na to pieniądze.
Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej będzie reprezentować Polskę w kontaktach z Komisją Europejską i unijnym...
Wydział Spraw Wewnętrznych Prokuratury Krajowej wystąpił w środę do Izby Odpowiedzialności Zawodowej SN o zezwol...
Ministerstwo Sprawiedliwości wycofuje się z likwidacji Izby Odpowiedzialności Zawodowej w Sądzie Najwyższym - in...
Zdającego na prawo jazdy nie można oblać za to, że przy ruszaniu z miejsca nie obejrzał się i nie spojrzał przez...
Kandydującego w wyborach prezydenckich z poparciem PiS Karola Nawrockiego do sądu za naruszenie dóbr osobistych...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas