Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 16.09.2020 15:22 Publikacja: 16.09.2020 15:22
Foto: Adobe Stock
Rok 2020 to czas wielkich i małych zmian spowodowanych pandemią, która dotyka praktycznie wszystkich sfer życia. To nie tylko zagrożenie, ale także okazja do tego, by dokonać reform w swoim życiu i diecie, na co wskazuje analiza przeprowadzona przez serwis Chef's Pencil. Okazuje się, że ludzie na całym świecie zwracają większą uwagę na to co jedzą i chętniej niż kiedykolwiek próbują wegańskich przepisów i dań.
Redakcja Chef's Pencil przeanalizowała dane z Google Trends, by sprawdzić, w jaki sposób pandemia wpłynęła na weganizm na świecie. Okazało się, że zainteresowanie całkowicie roślinną dietą bije rekordy zainteresowania. Wydaje się wręcz, że pandemia podkręciła zainteresowanie – gwałtownie wzrosła liczba zapytań w Google o wegańskie przepisy. Impossible Foods, jeden z największych producentów żywności z roślin (w tym odpowiedników mięsa) poinformował o rekordowej sprzedaży w 2020. Wszystko wskazuje na to, że zainteresowanie weganizmem rośnie, jak na drożdżach.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Z początkiem 2026 r. Grupa Żywiec zakończy produkcję w Browarze Namysłów. Zwolni pracowników i sprzeda sam zakła...
„Człowiek to najlepszy firewall” – to hasło tegorocznej konferencji Akademii cyberPEKAO – wydarzenia edukacyjnego zorganizowanego przez Bank Pekao S.A. Spotkanie było poświęcone jednemu z najważniejszych współczesnych wyzwań: jak budować odporność na cyberzagrożenia?
Sprzedaż większości kategorii trunków, w tym piwa, wódek spada, a coraz więcej konsumentów sięga po ich bezalkoh...
Holenderski producent piwa Heineken poinformował, że reorganizacja jego siedziby głównej w Amsterdamie wpłynie n...
Nazwy „stek, kotlet, kiełbasa, burger, hamburger” będą zarezerwowane dla produktów z mięsa. Jest też nowa defini...
Rozbudowa szybkich sieci ładowania jest szczególnie ważna dla wzrostu sprzedaży samochodów ciężarowych, bez których trudno myśleć o dekarbonizacji – ocenia Małgorzata Kulis, dyrektor zarządzająca Volvo Trucks Polska.
Ludzie muszą ograniczyć jedzenie mięsa i cukru o połowę i jeść dwa razy więcej owoców i warzyw – przekonują auto...
Dziś wszystkie technologie, które będą pomagały przemysłowi w prognozowaniu i optymalizowaniu zużycia energii, są już dostępne. Redukcja strat i przestojów czy zwiększanie elastyczności systemu nigdy nie były prostsze – mówi Anna Nowak-Jaworska, prezeska Schneider Electric Polska.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas