fbTrack
REKLAMA
REKLAMA

  • 20.03.2019

Stawia na jakość i ekologię

Piekarnia Pola powstała w 1992 roku w Stasinie koło Lublina. Współwłaściciele Barbara i Jan Krzyszczakowie uczyli się rzemiosła u jednego z najlepszych technologów w Lublinie.– Choć znałam rodzinną recepturę wypieku chleba, postanowiłam bliżej poznać branżę, w której mieliśmy pracować – tłumaczy współwłaścicielka Poli.Na początku lat 90. nie było problemów ze zbytem pieczywa ani z konkurencją. Wraz z powstaniem pierwszych hipermarketów sytuacja zaczęła się zmieniać. – Duże sieci handlowe zaniżały ceny, co nie pozostawało bez wpływu na naszą działalność. Postanowiliśmy zainwestować w jakość. Dziś ekologiczny chleb żytni na zakwasie, bez konserwantów i ulepszaczy, jest jednym z najlepiej znanych wyrobów piekarni ze Stasina – mówi Barbara Krzyszczak.Dzięki pozyskaniu środków z funduszy przedakcesyjnych UE właściciele Poli mogli zainwestować w nowoczesne urządzenia pozwalające na zwiększenie mocy przerobowych. Inwestycje były niezbęd...
Źródło: Rzeczpospolita
REKLAMA
REKLAMA

WIDEO KOMENTARZ

REKLAMA