Owoce i warzywa poprawiają wydajność załogi

Firma, która dba o zdrowe odżywianie zespołu, zarówno pracowników, jak i samozatrudnionych, może zaliczyć wydatki na owoce i warzywa do kosztów uzyskania przychodów.

Publikacja: 10.11.2023 02:00

Owoce i warzywa poprawiają wydajność załogi

Foto: Adobe Stock

Potwierdza to interpretacja Dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej z 26 października 2023 r. (nr 0114-KDIP2-2.4010. 465.2023.1.KW).

Wystąpiła o nią spółka prowadząca działalność handlową. Zatrudnia kilkuset pracowników oraz współpracowników. Ci drudzy to osoby na umowach o dzieło, zleceniach czy też mający własną działalność gospodarczą (tzw. samozatrudnieni). Spółka zamierza zapewnić im wszystkim stały dostęp do zdrowych przekąsek – owoców i warzyw. Podpisała umowę z dostawcą, który ma je regularnie dostarczać do biura. Zakupy będą dokumentowane fakturami.

Pozostało 84% artykułu

Treść dostępna jest dla naszych prenumeratorów!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach e-prenumeraty Rzeczpospolitej. Korzystaj z nieograniczonego dostępu i czytaj swoje ulubione treści w serwisie rp.pl i e-wydaniu.

Konsumenci
Paliwo będzie droższe o 50 groszy na litrze, rachunki za gaz o jedną czwartą
Praca, Emerytury i renty
Krem z filtrem, walizka i autoresponder – co o urlopie powinien wiedzieć pracownik
Podatki
Wykup samochodu z leasingu – skutki w PIT i VAT
Nieruchomości
Jak kwestionować niezgodne z prawem plany inwestycyjne sąsiada? Odpowiadamy
Materiał Promocyjny
Mity i fakty – Samochody elektryczne nie są ekologiczne
Nieruchomości
Wywłaszczenia pod inwestycje infrastrukturalne. Jakie mamy prawa?