Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 12.08.2020 16:37 Publikacja: 12.08.2020 16:27
Foto: Fotorzepa, Ada Michalak
Gdy temperatura wody podniesie się powyżej 20 stopni Celsjusza, mięsożerne bakterie rozmnażają się w niezwykle szybkim tempie. Każdy wzrost o jeden stopień Celsjusza oznacza, że pojawi się prawie 200 proc. mięsożernych bakterii więcej.
Przecinkowce dostają się do organizmu człowieka między innymi przez rany na skórze czy skaleczenia. Wybierając się na plażę należy więc pamiętać, aby zakładać na stopy buty. Zakazić się można również, spożywając skażone mięsożernymi bakteriami owoce morza i ryby.
Superbakterie to szczepy, które uodporniły się na działanie wielu różnych antybiotyków. Gnieżdżą się one w głębi...
Od przyszłego roku duże, publiczne spółki będą musiały zwiększyć reprezentację kobiet w radach nadzorczych lub z...
Kojarzymy je z eleganckimi doniczkami i pewnymi trudnościami w utrzymaniu. Tymczasem w naturalnym środowisku te...
Jam jest robot hartowany, zdalnie prądem sterowany – pisał Lem w „Bajkach robotów”. Dziś nie dziwi napędzanie ro...
Polski bank z wyróżnieniem w kategorii Metaverse. Międzynarodowe jury doceniło innowacyjną kampanię Pekao dla młodych klientów.
Zespół badawczy kierowany przez naukowców z Instytutu Maxa Plancka w Niemczech przetestował na myszach połączeni...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas