Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 19.07.2017 14:13 Publikacja: 19.07.2017 14:09
Foto: 123RF
Do takiego nieoczekiwanego wniosku doszli naukowcy z jednego z najbardziej renomowanych uniwersytetów na świecie - University of California w Berkeley. Wiadomość o tym zamieszcza pismo "Cell Metabolism".
Niebezpieczny jest zwłaszcza zapach surowego lub podgrzewanego tłuszczu. Badania przeprowadzono na myszach. Podzielono je na trzy grupy. W pierwszej znalazły się myszy "normalne", w drugiej takie, którym częściowo zablokowano zmysł powonienia, w trzeciej były zwierzęta z wyjątkowo pobudzonym zmysłem powonienia. Każda grupę karmiono pożywieniem typu fast-food i ważono poszczególne osobniki przed rozpoczęciem diety i po jej zakończeniu.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Eye-tracking – śledzenie ruchu gałek ocznych – zrewolucjonizował marketing, medycynę, sport i projektowanie inte...
Głośno ostatnio się zrobiło o jachtach kupowanych za pieniądze z Krajowego Planu Odbudowy. Te historie przykrywa...
Zmiany zachodzące w klimacie wpływają na populację organizmów tworzących fitoplankton. Najnowsze badanie sugeruj...
Angielscy naukowcy przeprowadzili eksperyment, który może okazać się przełomowy dla ustalenia pochodzenia życia...
Kryzys wieku średniego może należeć do przeszłości - twierdzą naukowcy. Jak wynika z najnowszych badań, moment w...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas