Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 19.07.2017 14:13 Publikacja: 19.07.2017 14:09
Foto: 123RF
Do takiego nieoczekiwanego wniosku doszli naukowcy z jednego z najbardziej renomowanych uniwersytetów na świecie - University of California w Berkeley. Wiadomość o tym zamieszcza pismo "Cell Metabolism".
Niebezpieczny jest zwłaszcza zapach surowego lub podgrzewanego tłuszczu. Badania przeprowadzono na myszach. Podzielono je na trzy grupy. W pierwszej znalazły się myszy "normalne", w drugiej takie, którym częściowo zablokowano zmysł powonienia, w trzeciej były zwierzęta z wyjątkowo pobudzonym zmysłem powonienia. Każda grupę karmiono pożywieniem typu fast-food i ważono poszczególne osobniki przed rozpoczęciem diety i po jej zakończeniu.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Naukowcy z University of California w Riverside i Instytutu Naukowego Weizmanna w Izraelu podzielili się niezwyk...
Odpowiedzialny biznes przechodzi kolejną ewolucję związaną z nowymi wymaganiami regulacyjnymi. Tym razem celem jest strategiczna transformacja pozwalająca na skuteczną ochronę środowiska i praw człowieka. Jak odpowiedzieć na te wyzwania?
Neandertalczycy już około 125 tys. lat temu praktykowali wyszukany sposób przetwarzania żywności poprzez wytapia...
Region Afar w Etiopii to obszar, w którym zbiegają się aż trzy płyty tektoniczne. Takie miejsca są niezwykle cie...
Alkohol i nikotyna to najczęściej używane substancje psychoaktywne w Polsce. Rozpowszechnienie ich używania powo...
Superbakterie to szczepy, które uodporniły się na działanie wielu różnych antybiotyków. Gnieżdżą się one w głębi...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas