Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 19.04.2019 11:24 Publikacja: 19.04.2019 11:09
Foto: materiały prasowe
Wiele z tych smakołyków przygotowywanych jest tylko raz w roku na te właśnie święta. Wymyślne wypieki w różnych kształtach mają często kształt symboli wiosny i religii. Na północy Niemiec piecze się wielkanocne chlebki drożdżowe z mąki pszennej zwane Osterpudel, z soczystymi rodzynkami, posypywane siekanymi migdałami i kryształkami cukru. Upieczone, zazwyczaj smaruje się masłem i dżemem. Chlebki te można jeść do kawy już tydzień przed Wielkanocą, choć dawniej spożywano je dopiero w czasie świąt.
Twórcy niezwykle popularnego na świecie serialu animowanego „Simpsonowie” po raz kolejny zaskoczyli widzów. Tym...
Pierwszy odcinek drugiego sezonu „The Last of Us” w Ameryce przyciągnął 5,3 miliona widzów na kanale HBO i platf...
W filmie był Andrzej Wajda, a w muzyce filmowej Jerzy „Duduś” Matuszkiewicz. – To był prawdziwy gigant – mówi o...
Stało się to, co przewidywaliśmy: wystarczyło zdjąć z TVP klątwę bojkotu odbiorców, którzy kojarzyli telewizję p...
Do reżyserii Teatru TV wraca Wojciech Smarzowski i Krzysztof Zanussi, pierwszy spektakl wystawi Jan Holoubek i z...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas