Reklama
Rozwiń
Reklama

#RZECZoBIZNESIE: Maciej Herman: Wedel chce zaistnieć w lodach premium

Do naszych lodów używamy wedlowskiej czekolady. Nie są one przesłodzone, mają odświeżający smak. Nie ma takich drugich lodów na polskim rynku - mówi Maciej Herman, dyrektor zarządzający Lotte Wedel, gość programu Pawła Rożyńskiego.

Aktualizacja: 17.06.2019 14:49 Publikacja: 17.06.2019 12:29

#RZECZoBIZNESIE: Maciej Herman: Wedel chce zaistnieć w lodach premium

Foto: tv.rp.pl

Wedel wchodzi mocno na rynek lodów.

- Lody są naturalnym uzupełnieniem dla czekolady. Czekolada ma 2 momenty zwiększenia sprzedaży: przed świętami wielkanocnymi i Bożego Narodzenia. W okresie letnim sprzedaż czekolady spada. Konsumenci wolą kupować zimne przekąski, a najbardziej popularne są lody - mówił Herman. 

Pozostało jeszcze 87% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama