#RZECZoBIZNESIE: Maciej Herman: Wedel chce zaistnieć w lodach premium

Do naszych lodów używamy wedlowskiej czekolady. Nie są one przesłodzone, mają odświeżający smak. Nie ma takich drugich lodów na polskim rynku - mówi Maciej Herman, dyrektor zarządzający Lotte Wedel, gość programu Pawła Rożyńskiego.

Aktualizacja: 17.06.2019 14:49 Publikacja: 17.06.2019 12:29

#RZECZoBIZNESIE: Maciej Herman: Wedel chce zaistnieć w lodach premium

Foto: tv.rp.pl

Wedel wchodzi mocno na rynek lodów.

- Lody są naturalnym uzupełnieniem dla czekolady. Czekolada ma 2 momenty zwiększenia sprzedaży: przed świętami wielkanocnymi i Bożego Narodzenia. W okresie letnim sprzedaż czekolady spada. Konsumenci wolą kupować zimne przekąski, a najbardziej popularne są lody - mówił Herman. 

Pozostało jeszcze 87% artykułu

Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement
Przemysł spożywczy
Starbucks zakazuje pisania imion kandydatów na prezydenta na kubkach. „Zbyt polityczne”
Przemysł spożywczy
Węgry nagle zniosły embargo na mięso z Polski i innych krajów. Sukces negocjacji
Przemysł spożywczy
Węgry zdjęły embargo na polskie mięso. Viktor Orban się ugiął