Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 16.07.2025 06:21 Publikacja: 08.12.2022 18:27
Warszawska Hala Koszyki, pierwszy food hall w Polsce.
Foto: Globalworth Poland
Food hall to koncept, który bardzo dobrze przyjął się w Warszawie. Po tym jak w 2016 r. otwarto Halę Koszyki na mapie stolicy pojawiły się podobne inwestycje (też jako część projektów mixed-use), jak Hala Gwardii, Elektrownia Powiśle, Browary Warszawskie, Fabryka Norblina i Fabryka PZO. To nie koniec, bo w przygotowaniu jest Wilanów Park – nie jest to też wyłącznie warszawska specyfika, w Poznaniu powstanie Stara Rzeźnia.
- Istotnymi powodami, dla których food halle stały się tak popularne, w szczególności w Warszawie, są sposób spędzania czasu i wydawania pieniędzy przez młode pokolenie. Ludzie szukają czegoś bardziej intersującego niż to, co ma do zaoferowania typowy food court, są już tez lepiej wyedukowani pod względem gastronomicznym. Jednak sukces tego konceptu nie byłby możliwy bez ogromnego profesjonalizmu operatorów i odpowiedniego pozycjonowania powiedział na konferencji Urban Land Institute John Gabrovic, założyciel i dyrektor zarządzający Inspire Real Estate Advisory.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Nie ma już możliwości dalszej modernizacji ikonicznego biurowca zbudowanego w latach 70. Nowy budynek, który go...
W I kwartale br. w nieruchomościach komercyjnych w Polsce ulokowano 686 mln euro. Rodzimi inwestorzy odpowiadali...
Przez rok krótkoterminowy oprocentowany dług deweloperskiej grupy, głównie wobec banków, został ścięty o połowę....
Tarasy widokowe ikonicznego Empire State Building zapewniają jedną czwartą rocznych przychodów amerykańskiemu RE...
Jarosław Zagórski dalej kieruje działaniami dewelopera w Polsce. Nie ma planów zmiany strategii, ani ryzyka wyku...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas