Opinie z rynku

Klient to nie fast food

W kryzysie coraz częściej mówi się o szacunku dla klienta i znaczeniu renomy firmy. Co może bowiem bardziej przekonać do wydania dużych pieniędzy u konkretnego dewelopera niż zapewnienia znajomego, że dana firma jest uczciwa, dba o zadowolenie klienta od podpisania umowy do finalizacji transakcji, nawet po wpłaceniu całej gotówki.
Znaczenie dobrych relacji z klientami, szczególnie w trudnych czasach, podkreślał w czasie Kongresu Dyrektorów Finansowych Wojciech Eichelberger, dyrektor Instytutu Psychoimmunologii. – Klient nie może być traktowany jak fast food. Teraz liczy się relacja z klientem, która powinna być zbudowana na wzajemnej lojalności. Będzie wtedy trwała i mniej narażona na wpływy dekoniunktury. Ogromnie tego zabrakło w ostatnich latach – mówił Eichelberger. Takie to niby proste, ale na rynku – niestety – nieoczywiste (patrz [link=http://www.rp.pl/temat/76535.html]interwencje[/link]).
Źródło: Rzeczpospolita

REDAKCJA POLECA

NAJNOWSZE Z RP.PL