Krystalizuje się kształt Krajowej Grupy Spożywczej

Prace nad utworzeniem państwowego kolosa spożywczego zdają się dobiegać końca. Rząd przekonuje, że wzmocni on bezpieczeństwo żywnościowe Polski. Eksperci kręcą jednak nosami.

Publikacja: 29.03.2022 21:00

Krystalizuje się kształt Krajowej Grupy Spożywczej

Foto: Bloomberg

We wtorkowej „Rzeczpospolitej” opisaliśmy naszą rozmowę z wicepremierem i ministrem aktywów państwowych Jackiem Sasinem, który opowiadał o dobiegających końca pracach nad powołaniem Krajowej Grupy Spożywczej.

15 firm w grupie

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement
Przemysł spożywczy
Starbucks zakazuje pisania imion kandydatów na prezydenta na kubkach. „Zbyt polityczne”
Materiał Promocyjny
Mieszkania na wynajem. Inwestowanie w nieruchomości dla wytrawnych
Przemysł spożywczy
Węgry nagle zniosły embargo na mięso z Polski i innych krajów. Sukces negocjacji