Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 10.01.2022 21:00 Publikacja: 10.01.2022 21:00
Foto: Adobe Stock
Jak wynika z badania ARC Rynek i Opinia dla serwisu Pyszne.pl, które „Rzeczpospolita" opisuje jako pierwsza – obecnie 18 proc. ankietowanych otrzymuje taki dodatek od pracodawcy, jak posiłek. Zainteresowanie jest jednak znacznie większe, co wynika choćby ze zwyczajów związanych z jedzeniem. Dla aż 63 proc. najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia jest obiad, który z oczywistych względów przypada dla większości na godziny pracy.
Tymczasem obecnie co trzecia osoba nie zamawia posiłków do pracy nigdy, a codziennie lub prawie codziennie – jedynie 4 proc. Co dziesiąty z badanych robi to kilka razy w tygodniu. To pokazuje, jak wiele może się jeszcze na tym polu zmienić i choć wiele osób przechodzi na pracę zdalną, to w wielu sektorach choćby produkcyjnych obiad w pracy jest coraz bardziej doceniany.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Słynny amerykański producent lodów Ben & Jerry’s traci jednego ze współzałożycieli. Jerry Greenfield odchodzi z...
Prawie połowa Niemców ma nadwagę, a 11. na 100. boryka się z kryzysem otyłości. Niemieckie władze chcą to zmieni...
Gdyby nie keczup i makaron z serem, Warren Buffett miałby o jeden problem mniej. Podczas niedawnego występu w st...
W rok ceny kawy na światowych giełdach się podwoiły. Podwyżki właśnie docierają na półki sklepowe w Polsce. Kons...
Po zaledwie roku pracy na stanowisku prezesa Nestlé Laurent Freixe musi pożegnać się z firmą. Powodem jest ukryw...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas