Reklama

Kulinarna Liga Mistrzów

Nie rozumiem, czemu panowie kopiący piłkę kilka godzin dziennie są w stanie zarobić w tydzień więcej niż pracujący niemal non stop zdolny szef kuchni w ciągu roku.

Publikacja: 15.09.2016 18:44

Kulinarna Liga Mistrzów

Foto: materiały prasowe

To pytanie wraca do mnie, gdy za tych pierwszych musimy się narodowo wstydzić. Zwłaszcza że jednocześnie pękam z dumy, patrząc na tych drugich, ich rozwój, pracowitość i promowanie kultury kulinarnej.

Właśnie zakończył się sezon regionalnych spotkań najlepszych szefów kuchni w Polsce, organizowanych przez nasz „Żółty Przewodnik" Gault & Millau. Ostatnie z nich odbyły się w Gdańsku i w Krakowie. W każdym regionie nagradzamy po pięć wybitnych postaci. Razem jesienią wyróżniliśmy ich zatem dziesiątkę.

Pozostało jeszcze 97% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Kultura
Arrasy i abakany na Wawelu. A także inne współczesne dzieła w królewskich komnatach
Kultura
„Halloween Horror Nights”: noc, w którą horrory wychodzą poza ekran
Kultura
Nie żyje Elżbieta Penderecka, wielka dama polskiej kultury
Patronat Rzeczpospolitej
Jubileuszowa gala wręczenia nagród Koryfeusz Muzyki Polskiej 2025
Materiał Promocyjny
Rynek europejski potrzebuje lepszych regulacji
Kultura
Wizerunek to potęga: pantofelki kochanki Edwarda VIII na Zamku Królewskim
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama