Reklama

Mięso z Lidla i Biedronki wycofane przez salmonellę

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenia ws. mięsa sprzedawanego w sieciach sklepów Lidl i Biedronka. W żywności wykryto niebezpieczną dla zdrowia bakterię Salmonella.

Publikacja: 06.03.2021 11:27

Mięso z Lidla i Biedronki wycofane przez salmonellę

Foto: Adobe Stock

Chodzi o jedną partię mięsa mielonego z fileta kurczaka, która dostępna jest w Lidlu oraz o jedną partię sznycli z fileta z kurczaka sprzedawanych w Biedronce.

Drobiowe mięs mielone sprzedawane jest w opakowaniach 400 g. Zakwestionowana partia nosi numer: 2261003858 i a jej data do spożycia to: 04.03.2021. Sznycle, w których znalazła się bakteria pakowane są po 300 g. o numerze partii: 2272003053 oraz datą do spożycia 07.03.2021. Oba zakwestionowane produkty pochodzą od spółki Animex Kutno z siedzibą w Kutnie.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Opinie Prawne
Jakub Sewerynik: O starszych braciach, czyli mury rosną
Nieruchomości
Można już składać wnioski o bon ciepłowniczy. Ile wynosi i komu przysługuje?
Służby mundurowe
W 2026 roku wojsko wezwie nawet 235 tys. osób. Kto jest na liście?
Samorząd
Na te zmiany czekają gminy i inwestorzy. Teraz ruch prezydenta
Materiał Promocyjny
Rynek europejski potrzebuje lepszych regulacji
Nieruchomości
Tomasz Lewandowski: Rząd chce oczyścić atmosferę wokół spółdzielni mieszkaniowych
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama