Mięso z Lidla i Biedronki wycofane przez salmonellę

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenia ws. mięsa sprzedawanego w sieciach sklepów Lidl i Biedronka. W żywności wykryto niebezpieczną dla zdrowia bakterię Salmonella.

Publikacja: 06.03.2021 11:27

Mięso z Lidla i Biedronki wycofane przez salmonellę

Foto: Adobe Stock

Chodzi o jedną partię mięsa mielonego z fileta kurczaka, która dostępna jest w Lidlu oraz o jedną partię sznycli z fileta z kurczaka sprzedawanych w Biedronce.

Drobiowe mięs mielone sprzedawane jest w opakowaniach 400 g. Zakwestionowana partia nosi numer: 2261003858 i a jej data do spożycia to: 04.03.2021. Sznycle, w których znalazła się bakteria pakowane są po 300 g. o numerze partii: 2272003053 oraz datą do spożycia 07.03.2021. Oba zakwestionowane produkty pochodzą od spółki Animex Kutno z siedzibą w Kutnie.

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
W sądzie i w urzędzie
Nowa funkcja w mObywatelu. Przyda się na starość
Prawo drogowe
Trudniej będzie zdać egzamin na prawo jazdy. Wchodzi w życie "prawo Klimczaka"
Praca, Emerytury i renty
Część seniorów dostanie w lipcu dwa przelewy. Zasady wypłaty renty wdowiej
Edukacja i wychowanie
Jakie są najlepsze uczelnie w Polsce? Opublikowano ranking Perspektywy 2025
Materiał Promocyjny
Firmy, które zmieniły polską branżę budowlaną. 35 lat VELUX Polska
Zawody prawnicze
Ranking kancelarii prawniczych 2025. Znamy zwycięzców