Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 14.06.2019 14:00 Publikacja: 14.06.2019 13:44
Bon Appétit, Paryż
Foto: Christophe Pioger, dyrektor Carrefoura /LinkedIn
W środę Carrefour otworzył swoją pierwszą samodzielną placówkę gastronomiczną. Restaurację Bon Appétit koncern przedstawia, jak informuje „Le Figaro”, jako test, ale otwarcie tego lokalu wpisuje się w światowy trend w handlu – detaliści szukają sposobów na poszerzenie bazy klientów i zróżnicowania źródeł dochodów. Carrefour od dawna ma w swoich sklepach strefy gastronomiczne, w których można zjeść ciepły posiłek. Restauracja przy Rou Rambuteau różni się jednak od nich tym, że nie znajduje się w sklepie.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Prezydent USA Donald Trump zapowiedział, że Biały Dom zacznie niebawem wysyłać do różnych krajów na świecie list...
Rekordowe temperatury w Japonii ograniczyły produkcję zielonej herbaty matcha w tym roku, nadwyrężając dostawy i...
Trwa właśnie ostatni tydzień intensywnych negocjacji UE z USA. Stawką w grze jest zakończenie lub wznowienie woj...
Polacy na produkty ze sklepowych zamrażarek wydają już 5,4 mld zł rocznie, a rynek wciąż rośnie. I to nie tylko...
Amerykański prezydent grozi Japonii cłami dochodzącymi nawet do 35 proc. Analitycy twierdzą, że nie należy tych...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas