Bary i restauracje we Francji są zamknięte od końca października, zwiększyło się więc spożycie alkoholi we francuskich domach. W I kwartale wzrost był dwuc...
Od soboty węgierskie władze zezwoliły na ponowne otwarcie ogródków restauracyjnych. W najbliższych dniach premier Viktor Orban zapowiada kolejne poluzowani...
Kalifornijski urząd kontroli zasobów wody (WRCB) polecił szwajcarskiej firmie Nestlé wstrzymać pobór źródlanej wody w parku narodowym San Bernardino Nation...
Oligarcha, którego fabryka omal nie zniszczyła unikalnej przyrody Bajkału, teraz będzie się bogacił na sprzedaży wody z jeziora. Chętnych nie zabraknie. Ca...
Veggie Burger od 21 kwietnia dostępny jest we wszystkich restauracjach McDonald’s w kraju w stałej ofercie. To kolejna sieć mocno reagująca na bezmięsny tr...
4 mld euro wynoszą wstępne straty fali przymrozków we Francji w winnicach i w sadach, najbardziej dotkniętych kaprysem pogody — podał dziennik „Le Parisien”.
Choć zamknięcie w domach sprzyjało kupowaniu posiłków na wynos, to rynek dań gotowych w 2020 r. wzrósł tylko o 6 proc. Jednak ich popularność nadal rośnie.
Zakaz chowu zwierząt gospodarskich w klatkach ma poparcie polityków, naukowców, a nawet producentów i sprzedawców. Ekonomiści zwracają jednak uwagę na prob...
Już od dwóch lat inflację w Polsce napędzają głównie rosnące ceny usług. Trudno znaleźć powody, aby się zatrzymały. Jednocześnie przyspieszał będzie wzrost...
Od początku lipca Luis Comas, zarządzający marką La Tagliatella w AmRest, zastąpi na tym stanowisku Marka Chandlera, który po 13 latach pracy odchodzi z fi...
Burger King we współpracy z marką The Vegetarian Butcher powiększa swoją roślinną rodzinę o nuggetsy. Polska jest drugim - po Niemczech - rynkiem z taką of...
Impossible Foods, który opracowuje roślinne substytuty produktów mięsnych zamierza zadebiutować na amerykańskiej giełdzie. Rozważane jest IPO albo fuzja ze...