Aż dla 70 proc. nie ma znaczenia czy restauracja, w której zamawiają posiłek z dowozem prowadzi stacjonarną placówkę czy obsługuje jedynie zamówienia na dowóz
Pandemia rozkręciła trend, a wojna w Ukrainie jedynie na chwilę go zahamowała – kupujemy coraz więcej online. Oznacza to, że masowo płyną do nas paczki z e...
Wyższa kwota dopłat do posiłków zwolniona z oskładkowania to dla wielu przedstawicieli branży impuls do rozwoju. Firmy obsługujące dostawy posiłków dla pra...
W 2021 r. wartość zamówień posiłków spadła o 11 proc., ten rok zapowiada się podobnie. To efekt rosnących cen, ale także powrotu do stacjonarnych punktów.
Dostawcy produktów spożywczych wykorzystali okazję i cen nie tylko nie obniżyli, ale podnieśli, a klienci oczekują zniżek. Resort finansów nie chce słyszeć...
Mało który sektor oberwał tak mocno. Pandemia cofnęła gastronomię pod względem liczby lokali do 2009 r., zaś jeśli chodzi o wartość rynku – do 2016 r. Nic...
- Rolnictwo i neutralność klimatyczna rolnictwa to wyzwanie. Staramy się skracać łańcuch dostaw, zwracać się do hodowców bydła, dbać o standardy i edukacji...