Reklama

Restauracje otwarte, a catering dalej rośnie jak na drożdżach

Dziennie do Polaków trafia już 200 tys. zestawów. Rynek wart ponad 2 mld zł, a kwartalnie firmy nawet podwajają obroty. Wakacje to tradycyjne spowolnienie, ale jesień zapowiada się gorąco.

Publikacja: 10.08.2021 21:00

Restauracje otwarte, a catering dalej rośnie jak na drożdżach

Foto: Adobe Stock

Catering pudełkowy czy pełne zestawy posiłków, trafiające codziennie pod drzwi, okazały się idealną odpowiedzią na wyzwania związane z pandemią. Choć sektor rozwijał się już wcześniej, to zamknięcie milionów Polaków w domach spowodowało, że szybko przybywało zwolenników takiego żywienia, a wartość rynku już w 2020 r. szacowano na 2 mld zł.

Boom nie zwalnia

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Ekonomia
Kredyty gotówkowe a budżet domowy. Jak efektywnie nimi zarządzać?
Ekonomia
Firmy coraz częściej stawiają na prestiż
Ekonomia
Nowa era turystyki – kiedy dane pomagają tworzyć lepsze doświadczenia
Ekonomia
Małe i średnie firmy potrzebują doskonalenia kompetencji cyfrowych
Materiał Promocyjny
Rödl & Partner doradza przy sekurytyzacji VEHIS
Reklama
Reklama