Reklama

Restauracje otwarte, a catering dalej rośnie jak na drożdżach

Dziennie do Polaków trafia już 200 tys. zestawów. Rynek wart ponad 2 mld zł, a kwartalnie firmy nawet podwajają obroty. Wakacje to tradycyjne spowolnienie, ale jesień zapowiada się gorąco.

Publikacja: 10.08.2021 21:00

Restauracje otwarte, a catering dalej rośnie jak na drożdżach

Foto: Adobe Stock

Catering pudełkowy czy pełne zestawy posiłków, trafiające codziennie pod drzwi, okazały się idealną odpowiedzią na wyzwania związane z pandemią. Choć sektor rozwijał się już wcześniej, to zamknięcie milionów Polaków w domach spowodowało, że szybko przybywało zwolenników takiego żywienia, a wartość rynku już w 2020 r. szacowano na 2 mld zł.

Boom nie zwalnia

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Ekonomia
Dzięki BraveCampowi uczelnie budują przestrzeń do innowacji
Ekonomia
Polskie MŚP ciągle z potencjałem
Ekonomia
Open source wspiera profesjonalistów medycznych
Ekonomia
Kredyty gotówkowe a budżet domowy. Jak efektywnie nimi zarządzać?
Ekonomia
Firmy coraz częściej stawiają na prestiż
Reklama
Reklama