Aktualizacja: 05.08.2021 21:00 Publikacja: 05.08.2021 21:00
Foto: Bloomberg
Wyliczany przez Organizację Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) indeks światowych cen żywności spadł w lipcu do 123 pkt. Był niższy o 1,5 pkt, czyli 1,2 proc., niż w czerwcu, ale nadal jest aż o 29,15 pkt, czyli 31 proc., wyższy niż w lipcu zeszłego roku. W maju tego roku, po 12 z rzędu miesiącach wzrostu, indeks znalazł się na najwyższym poziomie od września 2011 r. i był blisko pobicia historycznego rekordu. Lipcowy spadek to ponownie zasługa niższych cen zbóż, nabiału i olejów roślinnych, które z nawiązką pokryły zwyżki cen mięsa i cukru.
ORLEN, uwzględniając światowe trendy, stawia na nowoczesne technologie. Podejmuje współpracę ze start-upami, wdr...
W należących do grupy spółek DANONE w Polsce Zakładach Produkcyjnych Nutricia w Opolu uruchomiono pierwszy w kra...
Napędza gospodarkę i coraz częściej nadaje jej kierunek. Wyrósł z roli dostawcy i kształtuje technologiczną tran...
Tegoroczną, XVIII już, edycję konferencji Banku Gospodarstwa Krajowego dla jednostek samorządu terytorialnego po...
Kolejne trzy wyższe uczelnie i dwa resorty dołączyły do prac nad specjalnym raportem pt. „Bezpieczeństwo łańcuch...
Od strony użytkowej najważniejszy element e-Doręczeń to szybkość. Nie musimy też odwiedzać placówki pocztowej, ż...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas