Reklama

Może być droższa, byleby zdrowa

Rewolucyjne zmiany w zwyczajach konsumentów.

Publikacja: 27.01.2019 23:01

Dwie trzecie kupujących stara się wybierać zdrową żywność.

Dwie trzecie kupujących stara się wybierać zdrową żywność.

Foto: AdobeStock

Cena zawsze była dla Polaków głównym kryterium wyboru produktów spożywczych. W ostatnich latach można jednak zaobserwować stały wzrost zainteresowania szeroko rozumianą zdrową żywnością.

Jak wynika z badań firmy Open Research, niemal dwie trzecie kupujących stara się wybierać zdrową żywność podczas wizyt w sklepie. Do tej wyraźnej tendencji dostosowują się sieci handlowe oraz producenci artykułów spożywczych. Wciąż jednak tylko nieco ponad połowa konsumentów uważa, że dostęp do tego rodzaju produktów jest łatwy.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Analizy Rzeczpospolitej
E-zakupy coraz mocniej zanurzone w technologii
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Analizy Rzeczpospolitej
Krajowy rynek farmaceutyczny w ważnym momencie
Analizy Rzeczpospolitej
Wynajem aut rośnie, ale kłopotów w tej branży też nie brakuje
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Analizy Rzeczpospolitej
Analiza danych mocno zyskuje na znaczeniu
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama