Reklama
Rozwiń
Reklama

Zamiast podwyżki pracownik dostanie obiad. Ogromny wzrost wydatków

Do prawie dwóch miliardów złotych wzrosną w tym roku wydatki na pracownicze benefity żywieniowe w Polsce- dowiedziała się „Rzeczpospolita” Atrakcyjność tych świadczeń zwiększyła inflacja a dodatkowo wspierają nowe regulacje.

Publikacja: 21.09.2023 03:00

Zamiast podwyżki pracownik dostanie obiad. Ogromny wzrost wydatków

Foto: Adobe Stock

Dofinansowanie posiłków to jeden z najbardziej popularnych benefitów pracowniczych- podkreśla Arkadiusz Rochala, dyrektor generalny działającej na tym rynku firmy Sodexo Benefits and Rewards Services Polska. Według jej analiz, które „Rzeczpospolita” przedstawia jako pierwsza, wydatki na świadczenia żywieniowe dla pracowników w Polsce zwiększą się w tym roku aż o 40 proc. - do prawie dwóch miliardów złotych.

Podatkowa zachęta dla firm

Pozostało jeszcze 90% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Wynagrodzenia
Ile zarabiają Polacy? Są nowe dane GUS o wynagrodzeniach i zatrudnieniu
Wynagrodzenia
Mniejsza płacowa przewaga top menedżerów
Wynagrodzenia
Polki lepiej wykształcone, ale wciąż gorzej opłacane
Wynagrodzenia
Dlaczego Polacy muszą dorabiać do pensji?
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Wynagrodzenia
Czeka nas dalsze hamowanie wzrostu płac?
Materiał Promocyjny
eSIM w podróży: łatwy dostęp do internetu za granicą, bez opłat roamingowych
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama