Reklama

Szczur w pikantnym sosie. A może z grilla?

Świeżo złapany szczur jest obdzierany ze skóry, a następnie gotowany w pikantnym sosie. W indyjskim stanie Assam to potrawa bardziej popularna niż dania z kurczaka.

Aktualizacja: 26.12.2018 12:47 Publikacja: 26.12.2018 09:29

Foto: AFP

amk

Szczur w pikantnym sosie lub pieczony na grillu to najpopularniejsza potrawa klientów, przybywających na targ w miejscowości Kumarikata w indyjskim stanie Assam.

Szczurze mięso cieszy się większym powodzeniem niż potrawy z wieprzowiny czy kurczaków.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Austria
Austria: 13-latka wywierciła otwór w czaszce pacjenta. Mama pozwoliła, stanie przed sądem
Społeczeństwo
Koreański Sąd Najwyższy kończy spór o „Baby Shark”. Amerykański kompozytor przegrał po sześciu latach
Społeczeństwo
8-latki na Litwie będą się uczyć budowy i obsługi dronów
Społeczeństwo
Indonezja: Dwaj mężczyźni skazani na chłostę za pocałunek
Społeczeństwo
Greta Thunberg zapowiada „największą w historii” próbę przełamania blokady Strefy Gazy
Reklama
Reklama