Szczur w pikantnym sosie. A może z grilla?

Świeżo złapany szczur jest obdzierany ze skóry, a następnie gotowany w pikantnym sosie. W indyjskim stanie Assam to potrawa bardziej popularna niż dania z kurczaka.

Aktualizacja: 26.12.2018 12:47 Publikacja: 26.12.2018 09:29

Foto: AFP

amk

Szczur w pikantnym sosie lub pieczony na grillu to najpopularniejsza potrawa klientów, przybywających na targ w miejscowości Kumarikata w indyjskim stanie Assam.

Szczurze mięso cieszy się większym powodzeniem niż potrawy z wieprzowiny czy kurczaków.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Społeczeństwo
Alarmujące dane z Wielkiej Brytanii o woreczkach nikotynowych. Najnowsze wyniki badań dotyczą dzieci
Społeczeństwo
Gwardia Narodowa na ulicach Los Angeles. Protesty przeciwko polityce Donalda Trumpa ws. migracji
Społeczeństwo
Protesty w Los Angeles, Trump wysyła Gwardię Narodową. Gubernator: Chce widowiska
Społeczeństwo
Już nie USA i nawet nie Ukraina. Kogo Rosjanie uważają za głównego wroga?
Materiał Promocyjny
Firmy, które zmieniły polską branżę budowlaną. 35 lat VELUX Polska
Społeczeństwo
Francja wydaje wojnę pornografii. Serwisy dla dorosłych protestują