Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 21.07.2015 17:09 Publikacja: 21.07.2015 15:48
Foto: 123RF
- Nie chciałem nawet takich potraw wpisywać do menu, ale tylko pokazywać je na degustacjach czy warsztatach, jako część naszej kaszubskiej tradycji kulinarnej. Chciałem wykorzystać stare przepisy, bo te również zamierają – tłumaczy w rozmowie z „Rzeczpospolitą" Piotr Lisakowski, właściciel restauracji w Jastarni.
Podkreśla, że nie można ukrywać, że foki były częścią kulinarnej tradycji kulinarnej tej części Polski. – W czasach, gdy foki licznie występowały w naszej części Bałtyku, to był surowiec często pozyskiwany przez lokalną ludność aż do lat 50. ubiegłego wieku – tłumaczy.
Parada Równości 2025 przeszła przez Warszawę pod hasłem „Odpowiedzią jest miłość”. Stolica stała się areną najwi...
Pod hasłem „Odpowiedzią jest miłość” ulicami w centrum Warszawy przeszła Parada Równości. Stołeczna policja poda...
https://zyciewarszawy.pl/wystawa/art42531071-wystawa-porsche-w-warszawie-setki-unikatowych-modeli-w-centrum-stolicy
Zagrożenia wynikające z obecności na stołecznych ulicach chińskich autobusów elektrycznych Yutong zanalizował Mi...
Polski bank z wyróżnieniem w kategorii Metaverse. Międzynarodowe jury doceniło innowacyjną kampanię Pekao dla młodych klientów.
Pierwsza Powojenna Konferencja Żydoznawcza zaczęła się od modlitwy za „Żydów, którzy tkwią w ciemnocie Talmudu”....
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas