Aktualizacja: 04.01.2018 18:35 Publikacja: 04.01.2018 18:35
Foto: Stock Adobe
W Polsce marnuje się ok. 9 mln ton żywności rocznie, czyli 235 kg na mieszkańca. Tak mówią szacunki sprzed około dziesięciu lat. – Od tamtego czasu nastąpił postęp technologiczny, szczególnie w obszarze produkcji. Można się spodziewać, że ten sektor ograniczył marnowanie jedzenia – mówi Marek Borowski, prezes zarządu Federacji Polskich Banków Żywności. Dodaje, że obecnie około 50 proc. marnują osoby indywidualne. Na kolejnych miejscach są produkcja, przetwórstwo i dystrybucja.
W najbliższym czasie spółka powołana do odtworzenia Pałaców Saskiego i Brühla oraz kamienic przy ulicy Królewski...
W pogodzie możemy właśnie obserwować ocieplenie. Jednak jak wynika z prognoz IMGW, nie potrwa ono długo. Po krót...
Bogusław Chrabota, redaktor naczelny grupy medialnej Gremi Media, wydawcy „Rzeczpospolitej”, został wybrany na p...
Kancelaria Prezydenta poinformowała w mediach społecznościowych, że Andrzej Duda odznaczył pośmiertnie Małgorzat...
„Czy Pani/Pana zdaniem w Polsce przed wyborami powinna obowiązywać cisza wyborcza (tak jak obecnie)?” – takie py...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas