Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 21.11.2019 10:20 Publikacja: 21.11.2019 10:20
Foto: Bloomberg
Unia zamierza wprowadzić nowe limity zanieczyszczeń w rafinowanych tłuszczach i olejach, chce też przyjąć bezpieczny poziom zawartości estrów w oleju palmowym, bo europejski urząd bezpieczeństwa żywności EFSA uznał, że te estry mogą szkodzić zdrowiu — podał Reuter.
- Przemysł oleju palmowego w Malezji otrzymał od rządu polecenie, by od 2021 r. przestrzegał zalecanego w Unii Europejskiej poziomu zawartości 2,5 cząstek na milion 3-MCPDE w produktach żywnościowych — powiedziała na branżowym spotkaniu minister Teresa Kok. — Wprowadzamy obecnie różne regulacje dla zapewnienia, aby produkowany olej spełniał dopuszczalny poziom bezpieczeństwa tych estrów — dodała.
W minionym roku padło na Białorusi blisko 150 tysięcy krów. W tym roku jest to już 52 tysiące. I nie jest to efe...
Browary Warszawskie i wrocławska Kępa Mieszczańska to propozycja Echo Group dla inwestorów zainteresowanych wykończonymi mieszkaniami w prestiżowych lokalizacjach, gotowymi do zarabiania od zaraz.
Międzynarodowe Forum Rolnictwa Regeneratywnego BIO_REACTION 2025 odbędzie się już 12 czerwca br. w Pierzchnie ko...
Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach ma zaszczyt zaprosić na VI Krajowe Dni Pola Brat...
Władze Białorusi zniosły ograniczenia na import z krajów UE wielu produktów rolnych, w tym najważniejszego skład...
Bananowy gigant Chiquita zwalnia ponad połowę swoich pracowników w Panamie. Koncern twierdzi, że strajk pracowni...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas