Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 15.06.2025 12:56 Publikacja: 15.02.2023 17:06
Foto: Adobe Stock
Dopuszczenie kolejnych owadów do listy tych, które można legalnie stosować w Unii przy produkcji żywności rozbudziło dyskusję na temat tego czy to normalne czy obrzydliwe. Wszystko przez zgodę Komisji Europejskiej choćby na dodawanie mąki ze świerszczy do pieczywa, ciastek czy przetworów. Unijne normy określają dokładnie maksymalną zawartość wyrobów z owadów w wyrobach – np. na 2 g na 100 gramów w pieczywie wieloziarnistym czy 3 g na 100 w batonach z ziaren zbóż.
To nie „wroga propaganda”, tylko oficjalne dane Moskwy: w Rosji rozpędza się kryzys żywnościowy. Załamała się pr...
Wśród najmłodszych dorosłych, czyli osób w wieku 18-25 lat, jedynie mniej niż co piąty wcale nie pije alkoholu....
Unilever zagwarantował załodze działu lodów (34 marki, m.in. Algida, Magnum, Wall's) w Europie i Wielkiej Brytan...
Lubiana przez klientów Starbucksa tradycja podawania przy ladzie własnego imienia, które zostaje następnie zapis...
Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja – to trzy główne czynniki, które należy brać pod uwagę decydując się na inwestycję w mieszkanie – czy to z myślą o przechowaniu lub wzroście wartości, czy zwrocie z najmu.
Po tygodniu eskalacji sporu i intensywnych negocjacji Węgry wycofały się z embarga. Dekret wszedł w życie w nied...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas