Reklama

Tajlandia szykuje się do podboju świata od kuchni

Największy eksporter żywności w Azji Południowo-Wschodniej chce awansować do światowej czołówki, w czym mają pomóc spożywcze innowacje.

Publikacja: 04.06.2018 21:37

<Popularne w Azji przekąski z suszonego mięsa mają coraz silniejszą „zdrową” konkurencją w postaci s

<Popularne w Azji przekąski z suszonego mięsa mają coraz silniejszą „zdrową” konkurencją w postaci suszonych owadów (głównie świerszczy) i owoców morza

Foto: Fotorzepa, Anita Błaszczak

Proteinowe batony ze świerszczy, pastylki ze sproszkowanych owoców, mrożone musy owocowe formowane w gałki i chipsy z owoców morza – to niektóre z nowinek spożywczych pokazywanych na zakończonych w sobotę w Bangkoku azjatyckich targach żywności ThaiFex; World od Food Asia. Motywem przewodnim imprezy określanej niekiedy jako azjatycka Anuga, czyli odpowiednik międzynarodowych targów spożywczych w Kolonii (są one zresztą współorganizatorem ThaiFex) były w tym roku innowacje produktowe, których nie brakowało na stoiskach ThaiFex.

Pozostało jeszcze 89% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Współzałożyciel kultowej marki lodów Ben & Jerry’s odchodzi. Powodem konflikt o Strefę Gazy
Przemysł spożywczy
Niemcy chcą walczyć z plagą otyłości. Co może pomóc?
Przemysł spożywczy
Podział Kraft Heinz. Buffett rozczarowany
Przemysł spożywczy
Szalony wzrost cen kawy potrwa nawet dwa lata
Przemysł spożywczy
Prezes Nestlé zwolniony przez romans z pracownicą. Koncern pogrąża się w kryzysie
Reklama
Reklama