Aktualizacja: 17.05.2025 18:32 Publikacja: 05.04.2024 10:38
galareta mięsna - zdjęcie ilustracyjne
Foto: Peter Kneffel/PAP/DPA
Prokuratura uzyskała opinię biegłych po przeprowadzeniu sekcji zwłok 54-latka z Ukrainy, który zmarł w połowie lutego po zjedzeniu galarety, oraz po wykonaniu badań toksykologicznych wycinków pobranych z jego zwłok.
- Bezpośrednią przyczyną zgonu pokrzywdzonego było zatrucie azotynem, tak więc należy przyjąć, że pomiędzy zjedzeniem przez pokrzywdzonego tej galarety mięsnej a jego zgonem zachodzi ścisły związek przyczynowo-skutkowy – poinformował rzecznik tarnobrzeskiej prokuratury prok. Andrzej Dubiel.
Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej będzie reprezentować Polskę w kontaktach z Komisją Europejską i unijnym...
Wydział Spraw Wewnętrznych Prokuratury Krajowej wystąpił w środę do Izby Odpowiedzialności Zawodowej SN o zezwol...
Ministerstwo Sprawiedliwości wycofuje się z likwidacji Izby Odpowiedzialności Zawodowej w Sądzie Najwyższym - in...
Zdającego na prawo jazdy nie można oblać za to, że przy ruszaniu z miejsca nie obejrzał się i nie spojrzał przez...
Kandydującego w wyborach prezydenckich z poparciem PiS Karola Nawrockiego do sądu za naruszenie dóbr osobistych...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas