Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 12.10.2016 16:09 Publikacja: 12.10.2016 16:09
Pakowanie żywności służy jak najdłuższemu utrzymaniu jej świeżości i zmniejszeniu do minimum ryzyka utraty wartości odżywczej. Zapobiega przedostawaniu się zanieczyszczeń, ułatwia zachowanie produktu pod pożądaną postacią, wpływa również na przedłużenie okresu przydatności do spożycia. Opakowania to także przestrzeń, na której producent umieszcza informacje o produkcie, co jest istotne dla ponad 70 proc. Polaków. Jak donosi Centrum Badania Opinii Społecznej, 40 proc. naszych rodaków zazwyczaj sprawdza skład kupowanych artykułów spożywczych, a 31 proc. robi to czasami. Niekiedy wybór odpowiedniego opakowania może wpływać na wartości odżywcze produktu – mleko przechowywane w kartonie traci mniej witaminy B2 niż w przezroczystej butelce (witamina B2 wrażliwa jest na promienie słoneczne).
Każdy sprawdzi wysokość przyszłej emerytury przez internet. Budżet państwa nie poniesienie z tego tytułu żadnych...
Prawie milion wniosków o rentę wdowią wpłynęło do ZUS. Z kolei do KRUS nieco ponad 121 tys. Tak wynika z danych...
Najlepszą uczelnią publiczną, która uczy prawa, podobnie jak w zeszłym roku, jest Uniwersytet Jagielloński w Kra...
Uniwersytet Warszawski przed Uniwersytetem Jagiellońskim i Politechniką Warszawską - tak wygląda czołówka Rankin...
Za nami gala 23. edycji rankingu kancelarii prawniczych. Na podium stanęły największe i najlepsze zespoły adwoka...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas