Reklama
Rozwiń

Świeży bakłażan też będzie z internetu

Zwyczaj kupowania produktów spożywczych w internecie rozkręci się przez nasz brak czasu i zwykłe wygodnictwo, ale także przez modę na eksperymentowanie w kuchni.

Aktualizacja: 29.06.2017 22:20 Publikacja: 29.06.2017 21:52

Świeży bakłażan też będzie z internetu

Foto: Fotorzepa, Robert Gardziński

Nie w każdym mieście swoje oddziały mają takie sieci sklepów, jak Kuchnie Świata, Organic Farma Zdrowia czy – jeszcze do niedawna, bo właśnie znikają z mapy Polski – spożywcze części Marks & Spencer albo markety takie jak wrocławskie Epi. Dlatego czytelnicy kulinarnych blogów, zwłaszcza tych z przepisami na potrawy wegetariańskie czy wegańskie, są przez kulinarnych blogerów przekierowywani w poszukiwaniu takich produktów do sklepów internetowych albo na... Allegro. Kulinarni zapaleńcy dawno mają już więc odrobioną lekcję z kupowania jedzenia w sieci i m.in. dzięki nim będzie w Polakach coraz szerzej zaszczepiany zwyczaj zaglądania do internetu przed planowanym wielkim gotowaniem. Moda na tworzenie coraz bardziej wyszukanych potraw wcale nie słabnie. Wręcz przeciwnie – coraz więcej osób będzie poszukiwać produktów, których nazwy jeszcze kilka lat temu nic im nie mówiły, a miejsce pochodzenia wymagało dyskretnego rzucenia okiem w Googlemaps.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Opinie Ekonomiczne
Ptak-Iglewska: USA zostawiają w biedzie swoich obywateli. To co mają dla UE?
Opinie Ekonomiczne
Bartłomiej Sawicki: Rachunki za prąd „all inclusive” albo elastyczne taryfy
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Pałac Prezydencki domem biesiadnym? Pomysł na biznes pod słynnym żyrandolem
Opinie Ekonomiczne
Prof. Tryjanowski: Energetyka została zamknięta w plemiennych bańkach
Opinie Ekonomiczne
Bogusław Chrabota: Upały dołują światowe PKB