Reklama

Dopłaty za sztućce, słońce i widok. Hiszpańskie pomysły na naciąganie gości

Chcesz siedzieć w restauracji na słońcu, a nie w cieniu? Albo odwrotnie? Na tarasie, a nie we wnętrzu? Jesteś sam, a nie z kilkoma osobami? To tylko kilka przykładów pretekstów do kasowania dodatkowych dopłat w hiszpańskich kurortach.

Publikacja: 01.04.2024 15:53

Dopłaty za sztućce, słońce i widok. Hiszpańskie pomysły na naciąganie gości

Foto: Filip Frydrykiewicz

Wielkanocny weekend nie dał zarobić hiszpańskim restauratorom, bo pogoda była fatalna i nikt nie szukał miejsca na zewnątrz. Ale przed sezonem i tak wprowadzili w życie nowe dopłaty, które zostały już zatwierdzone przez rząd centralny.

Innowacyjne naciąganie turystów w restauracjach

Pozostało jeszcze 91% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Gastronomia
Firmy cateringowe tak chcą walczyć z marnowaniem żywności
Materiał Promocyjny
W poszukiwaniu nowego pokolenia prezesów: dlaczego warto dbać o MŚP
Gastronomia
Starbucks zmienia zasady pracy hybrydowej. Prezes usiłuje zreorganizować firmę
Gastronomia
Apetyt firm na głodnych Polaków. Rynek dostaw jedzenia na zakręcie
Gastronomia
Starbucks walczy o chińskich klientów. Ceny mają być „bardziej przystępne”
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Gastronomia
Ceny kawy biją rekordy. Magazyny są puste, rynek przygotowuje się na poważny kryzys
Materiał Promocyjny
Prawnik 4.0 – AI, LegalTech, dane w codziennej praktyce
Reklama
Reklama