Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 14.06.2019 14:00 Publikacja: 14.06.2019 13:44
Bon Appétit, Paryż
Foto: Christophe Pioger, dyrektor Carrefoura /LinkedIn
W środę Carrefour otworzył swoją pierwszą samodzielną placówkę gastronomiczną. Restaurację Bon Appétit koncern przedstawia, jak informuje „Le Figaro”, jako test, ale otwarcie tego lokalu wpisuje się w światowy trend w handlu – detaliści szukają sposobów na poszerzenie bazy klientów i zróżnicowania źródeł dochodów. Carrefour od dawna ma w swoich sklepach strefy gastronomiczne, w których można zjeść ciepły posiłek. Restauracja przy Rou Rambuteau różni się jednak od nich tym, że nie znajduje się w sklepie.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Donald Trump zapowiedział we wtorek, że nałoży 50-procentowe cło na całą miedź importowaną do USA. Nie sprecyzow...
Odpowiedzialny biznes przechodzi kolejną ewolucję związaną z nowymi wymaganiami regulacyjnymi. Tym razem celem jest strategiczna transformacja pozwalająca na skuteczną ochronę środowiska i praw człowieka. Jak odpowiedzieć na te wyzwania?
Giełdowa grupa VRG kierowana przez Mateusza Kolańskiego ogłosiła przejęcie w segmencie jubilerskim. Chodzi o zna...
Wszystkie kraje świata miały czas do 9 lipca na wypracowanie umów handlowych z USA. Prezydent Donald Trump przes...
Prezydent USA Donald Trump zapowiedział, że Biały Dom zacznie niebawem wysyłać do różnych krajów na świecie list...
Rekordowe temperatury w Japonii ograniczyły produkcję zielonej herbaty matcha w tym roku, nadwyrężając dostawy i...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas