Reklama
Rozwiń
Reklama

Carrefour otwiera swoją pierwszą restaurację. W planach jest cała sieć

Strefy gastronomiczne w sklepach to za mało dla Carrefoura. Koncern chce mieć własną sieć lokali gastronomicznych.

Aktualizacja: 14.06.2019 14:00 Publikacja: 14.06.2019 13:44

Bon Appétit, Paryż

Bon Appétit, Paryż

Foto: Christophe Pioger, dyrektor Carrefoura /LinkedIn

W środę Carrefour otworzył swoją pierwszą samodzielną placówkę gastronomiczną. Restaurację Bon Appétit koncern przedstawia, jak informuje „Le Figaro”, jako test, ale otwarcie tego lokalu wpisuje się w światowy trend w handlu – detaliści szukają sposobów na poszerzenie bazy klientów i zróżnicowania źródeł dochodów. Carrefour od dawna ma w swoich sklepach strefy gastronomiczne, w których można zjeść ciepły posiłek. Restauracja przy Rou Rambuteau różni się jednak od nich tym, że nie znajduje się w sklepie. 

Dodatkowe -10% na BLACK WEEK

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Week - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Handel
Konsument w świecie nowych cyfrowych możliwości
Materiał Promocyjny
Twoja gwiazda bliżej niż myślisz — Mercedes Van ProCenter
Handel
Centra handlowe wciąż tracą klientów
Handel
Betonowe blokady i monitoring: tak wyglądają jarmarki bożonarodzeniowe w Niemczech
Handel
Sprzedaż detaliczna w październiku w górę. Są nowe dane GUS
Materiał Promocyjny
Cyberprzestępcy zwiększają skalę ataków na urządzenia końcowe – komputery i smartfony
Handel
Polacy mają gest na Święta. Wzrostem wydatków przebiją zachodnich Europejczyków
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama