Reklama

Inteligentne ule, żywność z robaków i weganie na giełdzie

Ciastka ze świerszczy lub sztuczne jajka to nowe źródła białka. Na rynek wchodzi też tłuszcz w formie galarety.

Publikacja: 25.09.2019 04:15

Inteligentne ule, żywność z robaków i weganie na giełdzie

Foto: Rzeczpospolita

Ustalenia naukowców, że produkcja żywności i rolnictwo w znaczący sposób przyczyniają się do zmian klimatu, bardzo wpłynęły na kierunek rozwoju technologii na całym świecie.

Obecnie wszystkie trendy są związane z ucieczką od mięsa. Najważniejszy to produkcja sztucznego zamiennika, bez udziału zwierząt. Inna tendencja to produkcja żywności z owadów jako alternatywnego źródła białka.

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Analizy Rzeczpospolitej
Wynajem aut rośnie, ale kłopotów w tej branży też nie brakuje
Analizy Rzeczpospolitej
Analiza danych mocno zyskuje na znaczeniu
Analizy Rzeczpospolitej
Budownictwu potrzeba prewencji
Analizy Rzeczpospolitej
Nowe technologie wspierają mury
Reklama
Reklama