Gorzki smak wolności
Film dokumentalny Grzegorza Krawca pt. „Miodowy miesiąc” otrzymał Grand Prix VIII Przeglądu "Łodzią po Wiśle"
Grzyb uwielbia keratynę
Grzybicy skóry można zapobiec. Jeśli jednak zaatakuje, koniecznie trzeba udać się do lekarza, który pod mikroskopem określi rodzaj grzyba i zaordynuje odpo...
Uczucia sterowane komputerem
Niezwykły projekt na Noc Muzeów przygotowuje CSW. Pod okiem artysty Nicka Yulmana warszawiacy tworzyli tu instalacje dźwiękowe. Nowojorczyk połączy je w „P...
W brzuchu wieloryba
Filip Syczyński jest jednym z reżyserów Programu 30 minut, nakręcił w nim film "Jak głęboki jest ocean?"
Wata cukrowa staje małpom w gardle
W stołecznym ogrodzie zoologicznym nie będzie można kupić waty cukrowej. Powód? Zdrowie dzieci. Będą za to naleśniki z owocami i świeże soki.