Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 05.11.2018 10:59 Publikacja: 04.11.2018 20:00
Foto: Fotorzepa, Roman Bosacki
Produkty genetycznie zmodyfikowane zdecydowanie dominują. Na blisko 11 mln ton pasz serwowanych rocznie w Polsce na fermach drobiu, trzody czy bydła – ponad 9 mln ton jest na bazie genetycznie modyfikowanej soi. To oficjalne szacunki Ministerstwa Rolnictwa przedstawione KPRM.
Czytaj także: Niemieckie świnie głodują. Import pasz zaboli hodowców
Ponad 243 mln zł wypłaciła Polska w ubiegłym roku rolnikom za wybijanie stad zwierząt w ramach zwalczania ASF, p...
Dumpingowe do tej pory ceny nawozów z Rosji i Białorusi zaczną od lipca drastycznie rosnąć. Wzmocni to europejsk...
Światowe ceny głównych grup żywności zmalały w maju, bo staniały bardziej zboża, oleje roślinne i cukier — podał...
W minionym roku padło na Białorusi blisko 150 tysięcy krów. W tym roku jest to już 52 tysiące. I nie jest to efe...
Międzynarodowe Forum Rolnictwa Regeneratywnego BIO_REACTION 2025 odbędzie się już 12 czerwca br. w Pierzchnie ko...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas