Reklama
Rozwiń

Drób dziobie wieprzowinę

Mocne wzrosty cen wieprzowiny poprawiły sytuację jej producentów. Spadki cen mięsa drobiowego i wołowiny sprawiły jednak, że konsumenci odwracają się od drogiej wieprzowiny. To pcha już w dół ceny żywca wieprzowego w skupach.

Publikacja: 10.08.2023 03:00

780 tys. sztuk trzody chlewnej przybyło w polskich gospodarstwach w II kwartale br. To nieco spóźnio

780 tys. sztuk trzody chlewnej przybyło w polskich gospodarstwach w II kwartale br. To nieco spóźniona reakcja producentów na wysoką cenę żywca

Foto: Shutterstock

To, co działo się na naszym rynku trzody chlewnej w II kwartale tego roku, wzięła pod lupę firma Gobarto Hodowca.

Mała świńska górka

Pozostało jeszcze 98% artykułu

Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement
Przemysł spożywczy
Starbucks zakazuje pisania imion kandydatów na prezydenta na kubkach. „Zbyt polityczne”
Przemysł spożywczy
Węgry nagle zniosły embargo na mięso z Polski i innych krajów. Sukces negocjacji