Reklama

W rosyjskiej Arktyce ruszyła produkcja serów

W rosyjskiej Arktyce, do tej pory słynącej z wydobycia gazu na Półwyspie Jamalskim, ruszyła produkcja parmezanu i camembertu. Sery powstają w ekstremalnie trudnych warunkach.

Publikacja: 12.01.2023 18:59

W rosyjskiej Arktyce ruszyła produkcja serów

Foto: Adobe Stock

Przedsiębiorstwo rolne "Nojabrskij” w Jamalsko-Nienieckim Okręgu Autonomicznym rozpoczęło produkcję nowych rodzajów sera - parmezanu i camembertu - powiedział Andriej Tjakotiew, p.o. dyrektora firmy, dla agencji Interfaks.

„Zrobiliśmy pierwsze partie próbne, patrzyliśmy, jak ludność zareaguje na tego typu sery. Ser się spodobał i teraz wprowadziliśmy go do produkcji”.

Pozostało jeszcze 87% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Pozew żony Henryka Kani blokuje spłatę 880 mln zł długów. Czeka 583 wierzycieli
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama