Rodzina Gesslerów od kuchni

Wielkie namiętności i takaż fantazja, duże pieniądze i długi, skandale zdrady, spory. I łącząca wszystkich pasja do kuchni

Publikacja: 23.12.2010 16:50

Lara i Magda Gessler

Lara i Magda Gessler

Foto: materiały prasowe

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler i Wściekłe Gary Adama Gesslera przyciągają przed ekrany telewizorów miliony Polaków zafascynowanych światem restauracji.

Nie mniej fascynująca jest historia rodziny Gesslerów – gotowy materiał na scenariusz hitowego serialu. Wielkie namiętności i takaż fantazja, duże pieniądze i długi, skandale zdrady, spory. I łącząca wszystkich pasja do kuchni.

[wyimek][b][link=http://www.rp.pl/temat/80.html]Zarejestruj się[/link] i uzyskaj dostęp do [link=http://www.rp.pl/temat/449164.html]internetowego wydania {eko+}[/link], gdzie znajdziesz pełną wersję tekstu [link=http://www.rp.pl/artykul/583363.html]o rodzinie Gesslerów[/link][/b] [/wyimek]

Wśród znanych w Polsce rodzin restauratorów nie ma drugiej, która by była tak popularna w mediach jak warszawski klan Gesslerów.

Pełno ich w plotkarskich serwisach, w kolorowych czasopismach, a ostatnio także w telewizji. Do niedawna dziennikarze w komentarzach „Gessler kontra Gessler” skrzętnie porównywali słupki oglądalności „Rewolucji kuchennych” prowadzonych przez Magdę Gessler w TVN i „Wściekłych garów” jej szwagra, Adama Gesslera w publicznej TVP. Sądząc po danych Nielsen Audience Measurement, część widzów też mogła je porównywać przeskakując z kanału na kanał, bo jesienią oba programy nadawane w sobotę prawie w tym samym czasie, miały podobny, ponad 22 proc. udział w widowni.

Gesslerowie konkurują też na felietony kulinarne. Magda Gessler, która firmuje swym nazwiskiem kilkanaście restauracji na czele ze staromiejską „U Fukiera, ” publikuje je w tygodniku „Wprost”. Adam Gessler od niedawna jest felietonistą w „Przekroju”. Jego była szwagierka Marta Gessler, właścicielka Quchni Artystycznej od lat ma swą rubrykę kulinarną w „Wysokich obcasach”, sobotnim dodatku do „Gazety Wyborczej”.

[b] [link=http://www.rp.pl/artykul/583363.html]Czytaj więcej...[/link][/b]

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler i Wściekłe Gary Adama Gesslera przyciągają przed ekrany telewizorów miliony Polaków zafascynowanych światem restauracji.

Nie mniej fascynująca jest historia rodziny Gesslerów – gotowy materiał na scenariusz hitowego serialu. Wielkie namiętności i takaż fantazja, duże pieniądze i długi, skandale zdrady, spory. I łącząca wszystkich pasja do kuchni.

Pozostało jeszcze 80% artykułu
Opinie Ekonomiczne
Maciej Miłosz: Król jest nagi. Przynajmniej ten zbrojeniowy
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Dlaczego znika hejt na elektryki
Opinie Ekonomiczne
Agata Rozszczypała: O ile więcej od kobiet zarabiają mężczyźni
Opinie Ekonomiczne
Iwona Trusewicz: Rodeo po rosyjsku, czyli jak ujeździć Amerykę
Opinie Ekonomiczne
Paweł Rożyński: Nie tylko meble. Polska gospodarka wpada w pułapkę