Reklama

Gin o smaku brukselki. Smak, którego nikt nie chciał

Brukselkowy gin wyprodukowano z prawdziwych warzyw. A część przychodu ze sprzedaży trafi na cele dobroczynne.

Publikacja: 04.09.2019 15:51

Gin o smaku brukselki. Smak, którego nikt nie chciał

Foto: Twitter

Szkocki producent ginu Pickering wyprodukował specjalny, świąteczny gin o smaku brukselki. Warzywo to jest na Wyspach dość mocno kojarzone z świętami Bożego Narodzenia. I podobnie, jak w Polsce, niesłusznie cieszy się u wielu opinią niesmacznego dodatku do dań. Użycie brukselki do produkcji ginu wzbudziło więc u Brytyjczyków pewne kontrowersje.

Szkocka wytwórnia do wyprodukowania trunku nie użyła sztucznych aromatów czy dodatków smakowych. Zgodnie z najnowszymi trendami użyto wyłącznie naturalnych brukselek. Dziennik „The Mirror" skomentował efekt końcowy pisząc „alkohol, o który nikt nie prosił". Twórcy są jednak raczej zadowoleni.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Grupa Żywiec zamyka kolejny browar. Po Leżajsku pora na Namysłów
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Przemysł spożywczy
Na bezalkoholowe trunki Polacy wydają już więcej niż na herbatę
Przemysł spożywczy
Holenderski gigant zapowiada zwolnienia. 400 osób straci pracę w Amsterdamie
Przemysł spożywczy
Już nie będzie "wegańskich burgerów"? Nazwy stek i kotlet tylko dla mięsa
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Przemysł spożywczy
Naukowcy wzywają, by jeść o połowę mniej mięsa. „Mamy kryzys planetarny”
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama