Reklama
Rozwiń
Reklama

Restauracje mają ruszyć w połowie maja, ale na nowych zasadach

Rząd planuje otwarcie restauracji i kawiarni 18 maja. Lokale gastronomiczne mają jednak funkcjonować na nowych zasadach i z pewnymi ograniczeniami - dowiedział się RMF24.

Aktualizacja: 05.05.2020 12:38 Publikacja: 05.05.2020 12:21

Restauracje mają ruszyć w połowie maja, ale na nowych zasadach

Foto: Fotorzepa, Robert Gardziński

ala

Rząd zaczyna powoli odmrażać gospodarkę i łagodzić obostrzenia mające na celu zahamowanie rozprzestrzeniania koronawirusa. Centra handlowe i hotele ruszyły po przerwie w poniedziałek 4 maja, ale bez restauracji. Lokale gastronomiczne wciąż pozostają zamknięte i mogą obsługiwać klientów tylko na wynos. Premier Mateusz Morawiecki zapowiedział niedawno, że restauracje i kawiarnie otworzą się dopiero w trzecim etapie znoszenia ograniczeń, nie zdradził jednak konkretniej daty.

Czytaj także: Otwarcie galerii rozczarowało. Zakupy nie będą już takie same

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama