Zamiast słoików obiad z restauracji

Prognozy są jasne: z roku na rok Polacy będą coraz bardziej skłonni zamawiać gotowe jedzenie do domów czy miejsc pracy. Z drugiej strony lawinowo wzrasta liczba punktów gastronomicznych, które zaczynają oferować taką możliwość klientom. Nic dziwnego, żaden przedsiębiorca w obliczu zmieniającego się rynku nie chce pozbawić się dodatkowego obrotu. To dobrze, bo ostatecznie najbardziej korzysta na tym właśnie konsument.

Aktualizacja: 21.01.2018 21:04 Publikacja: 21.01.2018 20:00

Zamiast słoików obiad z restauracji

Foto: Adobe Stock

Tak duża popularność usług delivery nie byłaby możliwa bez nowoczesnych aplikacji, dzięki którym cały proces jest szybki i bezpieczny. Jednak jeszcze ważniejsze jest przyzwyczajenie młodego pokolenia, które wcześniej niż wiązać buty nauczyło się obsługi ekranów dotykowych. Młodzi ludzie doskonale wiedzą, jak bardzo można sobie ułatwić życie za pomocą przeróżnych aplikacji. Nie mają też barier finansowych, jak poprzednie pokolenia, bo dziś w ofertach pracy, szczególnie „dla studenta", można przebierać jak w ulęgałkach.

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Opinie Ekonomiczne
Witold M. Orłowski: Gospodarka wciąż w strefie cienia
Materiał Promocyjny
Wykup samochodu z leasingu – co warto wiedzieć?
Opinie Ekonomiczne
Piotr Skwirowski: Nie czarne, ale już ciemne chmury nad kredytobiorcami
Ekonomia
Marek Ratajczak: Czy trzeba umoralnić człowieka ekonomicznego
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Klęska władz monetarnych
Materiał Promocyjny
Jak kupić oszczędnościowe obligacje skarbowe? Sposobów jest kilka
Opinie Ekonomiczne
Andrzej Sławiński: Przepis na stagnację