Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 18.09.2025 18:37 Publikacja: 25.06.2024 22:37
„Esencja” z ryby rozdymkowatej jest skondensowana w małej saszetce oleju, który dodaje się do bazy zupy
Foto: Adobe Stock
Największy japoński producent makaronów instant Nissin Foods wypuścił na rynek nowy rodzaj zupy – tym razem o smaku ryby rozdymkowatej (fugu), rozszerzając swoją i tak już ogromną ofertę – informuje CNN. Makaron sprzedawany jest po 298 jenów (około 7,5 złotego). „Esencja” z ryby rozdymkowatej jest skondensowana w małej saszetce oleju, który dodaje się do bazy zupy. Nissin nie zdradził, w jaki sposób przygotowywany jest potencjalnie zabójczy składnik. Rzecznik Nissin powiedział CNN, że koncern nie planuje sprzedaży zup o smaku fugu poza Japonią.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Słynny amerykański producent lodów Ben & Jerry’s traci jednego ze współzałożycieli. Jerry Greenfield odchodzi z...
Prawie połowa Niemców ma nadwagę, a 11. na 100. boryka się z kryzysem otyłości. Niemieckie władze chcą to zmieni...
Gdyby nie keczup i makaron z serem, Warren Buffett miałby o jeden problem mniej. Podczas niedawnego występu w st...
W rok ceny kawy na światowych giełdach się podwoiły. Podwyżki właśnie docierają na półki sklepowe w Polsce. Kons...
Po zaledwie roku pracy na stanowisku prezesa Nestlé Laurent Freixe musi pożegnać się z firmą. Powodem jest ukryw...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas