Rewolucja w kuchni. Co teraz kupują i jedzą w domach Polacy

Odżywiamy się coraz zdrowiej? Tak wynika z danych, które pokazują spadek zakupów produktów żywnościowych mniej korzystnych dla zdrowia.

Publikacja: 25.08.2022 22:00

Rewolucja w kuchni. Co teraz kupują i jedzą w domach Polacy

Foto: Adobe Stock

Z okazji przypadającego 25 sierpnia Dnia Polskiej Żywności, który ma na celu promocję krajowych producentów żywności i artykułów spożywczych, eksperci sektora agro ING Banku Śląskiego sprawdzili, co kupują i jedzą w domach Polacy i jak to się zmieniło w okresie od 2004 do 2021 r. Oparli się na danych Głównego Urzędu Statystycznego dotyczących spożycia artykułów żywnościowych w gospodarstwach domowych.

Co się zmieniło

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne