Bakterie salmonella i coli w mięsie z Biedronki. Produkty są wycofywane ze sklepów

Ze sklepów sieci Biedronka znikają partie mięsa na kotlety z indyka oraz tatara wołowego. Sanepid wykrył w nich groźne bakterie Salmonella i Escherichia coli.

Aktualizacja: 15.10.2020 09:56 Publikacja: 15.10.2020 08:35

Bakterie salmonella i coli w mięsie z Biedronki. Produkty są wycofywane ze sklepów

Foto: Adobe Stock

dgk

Escherichia coli wytwarzające toksynę Shiga (STEC) zostały wykryte w jednej z pięciu badanych próbek produktu: „Tatar wołowy. Kraina Mięs", 250 g, numer partii: 02752 02751K termin przydatności do spożycia: 15.10.2020.

Producentem zakwestionowanej partii jest firma SOKOŁÓW S.A. z Sokołowa Podlaskiego (zakład produkcyjny: „SOKOŁÓW" S.A. Oddział w Kole, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30090201 WE). Mięso wyprodukowano dla Jeronimo Martins Polska S.A., właściciela sieci Biedronka.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Prawo rodzinne
Nie trzeba mieć zgody drugiego małżonka na swoje wydatki
Prawo drogowe
Nowy znak drogowy i zmiany w oznakowaniu przejść dla pieszych. Co muszą wiedzieć kierowcy?
Prawo rodzinne
Postępowiec czy „pantoflarz”? Mąż z nazwiskiem żony poza statystyką
Praca, Emerytury i renty
Duże zmiany w wypłatach 800 plus w czerwcu. Od lipca nowy termin
Materiał Promocyjny
Bank Pekao nagrodzony w konkursie The Drum Awards for Marketing EMEA za działania w Fortnite
Praca, Emerytury i renty
Ranking najbardziej poważanych zawodów. Adwokat i sędzia zaliczyli spadek