Reklama

Bakterie salmonella i coli w mięsie z Biedronki. Produkty są wycofywane ze sklepów

Ze sklepów sieci Biedronka znikają partie mięsa na kotlety z indyka oraz tatara wołowego. Sanepid wykrył w nich groźne bakterie Salmonella i Escherichia coli.

Aktualizacja: 15.10.2020 09:56 Publikacja: 15.10.2020 08:35

Bakterie salmonella i coli w mięsie z Biedronki. Produkty są wycofywane ze sklepów

Foto: Adobe Stock

dgk

Escherichia coli wytwarzające toksynę Shiga (STEC) zostały wykryte w jednej z pięciu badanych próbek produktu: „Tatar wołowy. Kraina Mięs", 250 g, numer partii: 02752 02751K termin przydatności do spożycia: 15.10.2020.

Producentem zakwestionowanej partii jest firma SOKOŁÓW S.A. z Sokołowa Podlaskiego (zakład produkcyjny: „SOKOŁÓW" S.A. Oddział w Kole, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30090201 WE). Mięso wyprodukowano dla Jeronimo Martins Polska S.A., właściciela sieci Biedronka.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Edukacja i wychowanie
Gdzie znikają uczniowie szkół średnich z Ukrainy? Eksperci alarmują
Nieruchomości
Sprzedaż mieszkania ze spadku. Ministerstwo Finansów tłumaczy nowe przepisy
Sądy i trybunały
Minister sprawiedliwości Waldemar Żurek: Prezydent nie jest królem słońce
Prawo karne
Zakaz banderyzmu. Prawnicy o inicjatywie Nawrockiego: „To zły pomysł"
Materiał Promocyjny
Bieszczady to region, który wciąż zachowuje aurę dzikości i tajemniczości
Praca, Emerytury i renty
Prognoza emerytalna w mObywatelu. Prezydent podpisał ustawę
Materiał Promocyjny
Jak sfinansować rozwój w branży rolno-spożywczej?
Reklama
Reklama