Aktualizacja: 25.03.2018 21:00 Publikacja: 25.03.2018 21:00
Foto: Adobe Stock
O ile w przypadku tych ostatnich potraw kupowanych właściwie tylko z tej okazji jest całkiem sporo, z karpiem na czele, obecnie zbliżające się święta mają kuchnię mniej wyróżniającą się na tle tego, co kupujemy w innych okresach. Ale i tak to dla handlu szczególny czas, zwłaszcza pod względem zainteresowania typowymi kategoriami.
Nie da się ukryć, że Polacy nie są w stanie świętować czegokolwiek bez góry jedzenia, a zazwyczaj im więcej, tym lepiej. Choć od upadku systemu gospodarki centralnie planowanej minęło już sporo czasu, to widać, że zwyczaje zmieniają się wolno. W wielu domach nadal kupuje się jedzenie na zapas. Jeśli Wielkanoc to w sumie standardowy weekend, a z tej okazji sprzedaż jaj czy majonezu rośnie lawinowo, to niestety oznacza to, iż część tych produktów wyląduje w śmieciach. Polacy mają ogromny problem z marnowaniem jedzenia, a wypełnianie koszyków na zapas mimo rosnących cen żywności wcale nie wychodzi z mody.
Programy kandydatów na prezydenta są w najlepszym przypadku „pilotami” inicjatyw, którymi za dwa i pół roku kusi...
Niezależnie od tego, kto będzie urzędować w Białym Domu, najważniejszym globalnym przeciwnikiem Stanów Zjednoczo...
Podział na osobne silosy regulacyjne – telekomunikację, media, pocztę, ochronę danych osobowych – traci sens. Cy...
Miejsce 7.: Fiat Auto Poland, 11.: Daewoo-FSO Motor, 13. – Centrum Daewoo. Czyli motoryzacja trzyma się mocno. N...
Choć wicepremier Kosiniak-Kamysz właśnie ogłasza kolejny kontrakt na sprzedaż polskiego uzbrojenia, to prawda je...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas