Reklama

USA: Kolacja z marihuaną

W USA świeże listki marihuany stały się najmodniejszym składnikiem potraw – w tych stanach, które zioło to zalegalizowały.

Aktualizacja: 05.05.2016 21:17 Publikacja: 05.05.2016 18:18

Moda na marihuanę w kuchni rozkwitła wraz z jej legalizacją w niektórych stanach

Moda na marihuanę w kuchni rozkwitła wraz z jej legalizacją w niektórych stanach

Foto: 123RF

Każdy kucharz wie, jakie cuda potrafią zdziałać dorzucone do potrawy świeże zioła: bazylia, rozmaryn, szałwia. Teraz Amerykanie dodali do swojego ziołowego arsenału marihuanę. I zapewniają, że może ona zdziałać jeszcze większe cuda.

Sztukę gotowania z użyciem konopi rozwijają w USA poważni szefowie kuchni. Jest wśród nich Chris Lanter, szef szykownej restauracji w Aspen: Cache Cache; jest Hosea Rosenberg, triumfatorka telewizyjnego show „Top Chef"; jest i Jessica Catalano, ulubiona szefowa kuchni rapera Snoop Dogga i autorka książkowego bestsellera „The Ganja Kitchen Revolution".

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
1 procent od smartfona dla twórców, wykonawców i producentów
Patronat Rzeczpospolitej
„Biały Kruk” – trwa nabór do konkursu dla dziennikarzy mediów lokalnych
Kultura
Unikatowa kolekcja oraz sposoby jej widzenia
Patronat Rzeczpospolitej
Trwa nabór do konkursu Dobry Wzór 2025
Kultura
Żywioły Billa Violi na niezwykłej wystawie w Toruniu
Materiał Promocyjny
Nie tylko okna. VELUX Polska inwestuje w ludzi, wspólnotę i przyszłość
Reklama
Reklama