Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Aktualizacja: 11.02.2017 15:39 Publikacja: 10.02.2017 23:01
Ceviche można już znaleźć w kartach warszawskich restauracji
Foto: shutterstock
Pierwszy sushi bar w Polsce powstał już w 1991 roku, ale musiało minąć prawie 15 lat, by nad Wisłą nastała era sushi. Dziś boom na sushi powoli przechodzi do historii. Klasyczne sushi bary zaczynają świecić pustkami, niektóre przekształcają się w restauracje japońskie czy japońsko-koreańskie. Szczęśliwie dla miłośników surowego tuńczyka, łososia i serioli, sashimi i tatar z ryb nie tylko nie zniknęły z menu, ale sprawiły, że surowa ryba znalazła trwałe miejsce na naszych stołach. Dziś do boju ruszyły przeróżne „koncepty" restauracyjne. Tatar z łososia podają nie tylko w wytwornych restauracjach, lecz również nadmorskich sezonowych barach, jak choćby w słynnym Śledziu i Paście w Jastarni.
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Od kilku lat celebryta Matthew Christopher Pietras uchodził za hojnego darczyńcę słynnej nowojorskiej Frick Coll...
Dzisiejsze przychody organizacji zbiorowego zarządzania w Polsce z tytułu opłaty reprograficznej są najniższe w...
Jesteś dziennikarzem, który pisze o sprawach ważnych dla lokalnych mieszkańców? Umiesz uchwycić piękno Mazowsza...
Daniel Muzyczuk, nowo powołany dyrektor Muzeum Sztuki w Łodzi przedstawia swoje plany i nową odsłonę kolekcji st...
15 lipca 2025 ruszyła kolejna edycja konkursu Dobry Wzór 2025. To najbardziej prestiżowy konkurs wzorniczy w Pol...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas