Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 11.02.2017 15:39 Publikacja: 10.02.2017 23:01
Ceviche można już znaleźć w kartach warszawskich restauracji
Foto: shutterstock
Pierwszy sushi bar w Polsce powstał już w 1991 roku, ale musiało minąć prawie 15 lat, by nad Wisłą nastała era sushi. Dziś boom na sushi powoli przechodzi do historii. Klasyczne sushi bary zaczynają świecić pustkami, niektóre przekształcają się w restauracje japońskie czy japońsko-koreańskie. Szczęśliwie dla miłośników surowego tuńczyka, łososia i serioli, sashimi i tatar z ryb nie tylko nie zniknęły z menu, ale sprawiły, że surowa ryba znalazła trwałe miejsce na naszych stołach. Dziś do boju ruszyły przeróżne „koncepty" restauracyjne. Tatar z łososia podają nie tylko w wytwornych restauracjach, lecz również nadmorskich sezonowych barach, jak choćby w słynnym Śledziu i Paście w Jastarni.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Nagroda Koryfeusz Muzyki Polskiej, ustanowiona w 2011 roku, należy do najważniejszych wyróżnień w polskim życiu...
Dlaczego działalność małych i średnich przedsiębiorstw ma znaczenie. Wpływ przejęć MŚP na lokalne społeczności.
Wystawa „Niech nas widzą!” na Zamku Królewskim w Warszawie pokazuje na czym polega komunikacja wizualna poprzez...
Miliard złotych wsparcia dla bibliotek, wzrost czytelnictwa, lepsze wyposażenie szkół, partnerstwa z samorządami...
- Poprzez śmiech i absurd także można dochodzić do metafizycznych pytań - mówi dyrektorka Muzeum Narodowego w Wa...
Rozbudowa szybkich sieci ładowania jest szczególnie ważna dla wzrostu sprzedaży samochodów ciężarowych, bez których trudno myśleć o dekarbonizacji – ocenia Małgorzata Kulis, dyrektor zarządzająca Volvo Trucks Polska.
W Kopenhadze, stolicy designu, ogłoszono czterech zwycięzców prestiżowej nagrody. Polski okap kuchenny Mono Ciar...
Jak LegalTech i AI realnie zmieniają pracę prawnika – od automatyzacji dokumentów i analizy danych po obsługę klienta i przygotowanie do procesów sądowych.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas