Reklama
Rozwiń
Reklama

Prezes McDonald’s zapewnia: Nasze jedzenie wciąż jest bezpieczne

Dzień po wybuchu epidemii E. coli związanej z kanapkami sieci McDonald’s w zachodniej części Stanów Zjednoczonych, w wyniku której jedna osoba zmarła, a 10 trafiło do szpitala, McDonald’s stara się minimalizować szkody i zapewnia klientów, że jego dania nadal są bezpieczne.

Publikacja: 23.10.2024 18:36

Epidemia E. coli związanej z kanapkami sieci McDonald’s w zachodniej części Stanów Zjednoczonych

Epidemia E. coli związanej z kanapkami sieci McDonald’s w zachodniej części Stanów Zjednoczonych

Foto: Bloomberg

„Jesteśmy przekonani, że możecie pójść do McDonald’s i cieszyć się naszymi klasykami” — powiedział w programie „Today” stacji NBC prezes McDonald’s USA Joe Erlinger. „Chcę powiedzieć naszym konsumentom, że możecie śmiało pójść do McDonald’s już dziś” -dodał.

Amerykańskie Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom wydały we wtorek ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa żywności, zgłaszając co najmniej 49 zachorowań w 10 stanach – przypomina CNN. Większość zachorowań wystąpiła w Kolorado i Nebrasce, a większość osób, które zachorowały, zjadło amerykański odpowiednik kanapki – McRoyal, czyli McDonald's Quarter Pounder.

Pozostało jeszcze 82% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Gastronomia
Starbucks w USA traci klientów. Sprzedaż rośnie na świecie mimo drogiej kawy
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Gastronomia
Firmy cateringowe tak chcą walczyć z marnowaniem żywności
Gastronomia
Starbucks zmienia zasady pracy hybrydowej. Prezes usiłuje zreorganizować firmę
Gastronomia
Apetyt firm na głodnych Polaków. Rynek dostaw jedzenia na zakręcie
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Gastronomia
Starbucks walczy o chińskich klientów. Ceny mają być „bardziej przystępne”
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama