Reklama
Rozwiń
Reklama

Dania Burger Kinga w Indiach bez pomidorów

Burger King zrezygnował w Indiach z dodawania pomidorów do swych dań z powodu skoku ich cen o 450 proc.

Publikacja: 20.08.2023 11:46

Dania Burger Kinga w Indiach bez pomidorów

Foto: Adobestock

Nawet pomidory potrzebują wakacji! Nie jesteśmy w stanie dodawać ich do naszych dań” informują plakaty w dwóch barach sieci Burger Kinga w Indiach. Sieć ponad 400 barów w tym kraju poszła za przykładem McDonalda i Subway, które usunęły pomidory i keczup ze swych dań z powodu największego od stycznia 2020 skoku cen żywności. Amerykańska sieć oferująca kanapki zrezygnowała nawet z bezpłatnego dodawania do nich plastra sera, co robiła od lat Konkurencyjna sieć Dominos obniżyła cenę swej pizzy do równowartości 60 centów USA, aby zachęcić do kupowania jej przez najuboższych konsumentów. A rynek restauracji z fast-foodem jest ogromny, to prawie 5 mld dolarów rocznie.

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Gastronomia
Starbucks w USA traci klientów. Sprzedaż rośnie na świecie mimo drogiej kawy
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Gastronomia
Firmy cateringowe tak chcą walczyć z marnowaniem żywności
Gastronomia
Starbucks zmienia zasady pracy hybrydowej. Prezes usiłuje zreorganizować firmę
Gastronomia
Apetyt firm na głodnych Polaków. Rynek dostaw jedzenia na zakręcie
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Gastronomia
Starbucks walczy o chińskich klientów. Ceny mają być „bardziej przystępne”
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama